Carolina Tibby

Åh ännu en solskenshistoria. 
 
- Tibban kom som en ängel sent till Liza under våran barndom under samma veva som jag skaffade Millan. Det var en gratishäst som gavs bort då möjligheten för henne att tävla inte längre fanns. Tibban hade skrittats lite barbacka i skogen men annars var hon helt outbildad . Så för Liza som inte heller hade utvecklats supermycket ( hon hade ridit i drygt ett år när Tibban anlände) blev det ganska mycket att hantera. Det var en häst som ville springa och springa. Mycket nerver när det kom till ridningen. Men det var bara för att hon inte förstod vad hon skulle göra. Galopp fanns inte ens i hennes register ännu utan där fanns trav, snabb eller snabbare. 
 
Men utan sadel, utan tvång blev tibban en helt annan häst! Liza och Tibban fick ett sådant band att dom kunde göra det mesta ihop. Så småning om fick dom lite fason på varandra. Liza lärde sig när Tibbans sammanbrott var på G och hur hon skulle hantera dessa. Det fanns ingen möjlighet att få bukt på dom men genom att rida ut det så kunde man i slutändan hitta ett lugnt. 
Liza flyttade med sig Tibban efter några år och försvann flera timmars bilresa iväg. I dagsläget står hon i en hage tillsammans med Effie och hennes 3 åriga hingstföl. 
Allmänt | Liza | |
Upp