Tömkörning på Kyrkobacka ridhus för EwaBritt Filipsson

Det blev en tömkörningslektion på Kyrkobacka för Jacksons del i Lördags. 
- Jackson har ju inte blivit jättemycket tömkörd innan, det har vart några gånger som vi arbetat honom lite på rakt spår, eller ja jag har gjort det typ 1 gång, hans ena medryttare har gjort det ganska många fler gånger ( typ 4) Så det var lite blandade känslor här inför lektionen :) alltså alla var ju helt positiva, det var ju mer det där med tänk om han krånglar, eller tänk om EwaBritt hittar något krångel med honom, Lisa hade ju inte hittat något helgen innan men man vet ju aldrig. Dom kanske kollar på lite olika sätt. 
 
Hursomhaver så lastade vi honom och åkte ner, han var kolugn, lite småtjurig att lasta men med linan gick han in! Ut gickd et lungt och fint, i ridhuset traskade han runt och kollade läget lite men det var defentivt inget nervvrak. Han har ju aldrig varit på Kyrkobacka innan. Men det har ju däremot hans mamma ;) 
 sen kom EwaBritt ( Filipsson) och lektionen började. Han hade vanligt träns med vanlig nosgrimma ( ingen snokrem) tömkörsningsgjord, samt benskydd på alla fyra och boots i fram. + tömmarna då! Mycket voltarbete, med inspänning i innervarvet. Vilket ledde till att Jackson lugnade ner sig en hel del efter bara några minuter. Så småningom började han söka sig nedåt och slappna av i sina steg! 
 
Det blev ett ordentligt pass, runt 1 timmes arbete. Med både voltarbete, sidvärtesrörelser och lite hoppning. Jackson bjöd fint på hindrena! 
 
Summan av Kardemumman är väll helt klart att EwaBritt gjorde ett fantastiskt jobb. Jackson gjorde det hon bad honom att göra och jobbade på bra med hela kroppen. 
Vi fick även nu veta att det troligtvis handlar om en tilväxtperiod för grabben och att vi ska fokusera på att jobba upp hans bogmuskler, mycket skritt i skog och mark samt cavalettiövningar står på schemat. Men även en hel del tömkörning såklart! 
 
Jackson | Utbildning | | Kommentera |
Upp